Kampüs alanları, alanı oluşturan farklı fonksiyonlardaki birimlerin kendi içinde ilişkileri, fonksiyonların ve tüm alanın çevreyle olan ilişkileri, alanın konum, yüzey gibi faktörleri göz önünde bulundurularak her yönüyle, kapsamlı analizler gerektirir. Bu analizler çok yönlü düşünebilmeyi, kapsamlı bir disiplinler arası ve kullanıcı iş birliğini ve koordinasyonu gerektirir.
OTS Proje Müşavirlik olarak, bir kampüs alanının projelendirmesine başlarken alanın mekansal, ekonomik ve çevresel faktörlerinin optimizasyonuyla en verimli hale gelmesi için sadece içinde bulunduğumuz zamanı değil geleceği de düşünerek kararlar almaktayız. Kampüs tasarımlarımız, alan kullanıcılarının ve alana yüklenecek mekansal fonksiyonlarının şu anki gereksinimlerinin yanısıra ileriki süreçlerde olacak veya olması öngörülen ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmektedir. Bununla beraber inşa planlamaları da; süreç içerisinde fonksiyon önceliğine göre birimlerin ihtiyaçları ve işleyişin duraksamaya uğramadan devam edebilmesi düşünülerek yapılmaktadır.
Projeleri oluştururken; kullanıcı ihtiyaçlarının net anlaşılması sonrasında arazi kodlandırması, avantajları, riskleri, afet riskleri, altyapı gereksinimleri gibi farklı mesleki disiplinlere yönelik analizler planlama politikasını oluşturur. Konusunda uzman ekibimiz sayesinde analizlerin ilgili meslek dallarıyla koordinasyonu, değerlendirilmesi ve sonuç olarak kampüs yapılaşmasında doğru kararların alınması ve master planların oluşturulması sağlanmaktadır.
Birçok faktör ve veri ele alınarak titizlikle yapılan projeler sayesinde bugünü ve yarını düşünülmüş stratejiler ile masterplanlar ortaya konulmaktadır.